5x een mooie herfst in de stad.

Herfst!
De herfst is mooi, ook in de stad! Ik bedoel natuurlijk niet de regen die in je gezicht slaat, of het donker wat je omgeeft als je wekker in de ochtend afgaat. Nee, dat zijn kanten die ik ook liever oversla! Wel heb ik een aantal favoriete dingen in de herfst voor je op een rij gezet. Plus tips welke steden prachtig zijn om te bezoeken in het najaar. Lees snel verder wat een herfst zo mooi maakt!

1. De kleuren
De kleuren van de bomen, het rood en geel en oranje, kleuren de stad! Overal kom je mooie paletten tegen. Vooral als de zon schijnt, is het heerlijk om een wandeling te maken en te genieten van de mooie kleuren van de herfst! Bezoek in deze tijd van het jaar Rome en geniet van de prachtige kleuren die de herfst deze stad geeft! Ook de bomen langs de straten en in de parken van Parijs zijn mooi om te bezoeken in de herfst.

2. De regen (om naar te kijken, vanuit huis, als je nergens heen hoeft)
Niet zodra je er doorheen moet fietsen of lopen, maar toch is het zo karakteristiek: de regen. Stormwinden gevuld met regen en blaadjes maken het zo typisch herfst. Heerlijk is het om ernaar te kijken, als je niet meer erop uit hoeft! Ook geeft het mooie beelden zodra het net geregend heeft zoals op de foto hieronder welke is gemaakt in Londen. Wist je trouwens dat het gemiddeld in Londen minder vaak regent dan in Rome? Daarom: ook Londen is uitstekend te bezoeken in de herfst!

3. Lichtjes
Nu de dagen weer korter worden, is het ook weer tijd voor meer gezelligheid binnen in huis! Het is de tijd van met kaarsjes je woonkamer extra sfeer geven, of, zodra het echt kouder wordt, weer lekker dichtbij de verwarming te kruipen en/of bij de open haard! Ook als je dan buiten over straat wandelt, geeft de verlichting de stad een mooie sfeer. Helemaal leuk wordt het natuurlijk zodra steden hun kerstverlichting aandoen, maar dit is alvast een voorproefje! Bezoek Barcelona in de herfst en loop in de avond eens langs Casa Batllo van Gaudi: zijn bijzondere bouwstijl geeft dit een prachtige verlichting!

4 De herfst in huis halen
Ok, ik geef het toe: ondanks dat de kleuterschool ook voor mij echt al heel lang geleden is, neig ik er soms nog steeds naar om mooie herfstbladeren van de grond te rapen om deze ergens in huis als decoratie te gebruiken! (dit geldt ook voor kastanjes overigens). Misschien zijn er meer onder jullie die dit herkennen, het leuke is: het geeft niet! Herfst is de tijd om je huis gezellig te maken en dat kan ook best met creatieve kunstwerken van herfstbladeren. Zodra je bladeren gebruikt welke je op reis hebt verzameld, geeft het je ook nog eens een leuke herinnering aan je vakantie! Op onderstaande foto staat een leuk voorbeeld van een herfststukje. De link op de foto verwijst naar de pagina met de handleiding ervoor.

5. Warme chocolademelk
Het meest favoriet is voor mij toch wel dat de herfst dé tijd is voor warme chocolademelk. Je kunt slagroom erop doen of marshmallows erin, of deze dingen gewoon allebei toevoegen! In Delft hoort warme chocolademelk met rum bij Lichtjesavond: de avond van het jaar dat de kerstboom op de Markt wordt aangestoken. Een andere variant is warme chocolademelk met een scheutje rode wijn! Ook steden in ons eigen landje zoals Delft en Amsterdam liggen er prachtig bij tijdens de herfst. Zoek een dag uit dat het niet regent en maak een mooie wandeling tussen de herfstkleuren, om vervolgens ergens te genieten van een warme chocolademelk!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.