Amsterdam, voor iedereen.

fiets aan Amsterdamse gracht
Bij Amsterdam heeft iedereen wel een herinnering of een beeld. De stad heeft een uitgesproken karakter en is wereldberoemd. Voor veel mensen uit andere landen bestaat Nederland uit ‘ah, Amsterdam!’ en meer niet. Dat is veelzeggend! Al is Nederland natuurlijk groter en veelzijdiger dan enkel onze hoofdstad. Toch is er veel te zien in Amsterdam!
Spelen met de fontein bij het Rijksmuseum
Het Rijksmuseum is een van de voorbeelden. Na de heropening hebben al velen zich vergaapt aan de grote hoeveelheid kunst die er tentoongesteld wordt. Een bezoekje is zeker de moeite waard!
Rijksmuseum vanaf Museumplein
Verder is Amsterdam voor iedereen weer anders. Voor mij bestaat Amsterdam uit dingen zoals concerten bezoeken in de Melkweg. Ook is Amsterdam voor mij een feestje op Koninginnedag, of sinds kort, Koningsdag! Heerlijk vind ik het om eind van de ochtend, zittend aan een kant van een gracht te kijken naar de voorbijvarende, in oranje gehulde bootjes. En ik kan genieten van de grote hoeveelheid diverse mensen wat er altijd door de stad loopt.
een feestelijk sfeertje
Ten slotte is Amsterdam voor mij typisch Hollands, zoals toen ik achter een heerlijk stuk appeltaart-gemaakt-door-tante-Truus zat bij een cafeetje tegenover een bloemenkraam en het, ook al was het midden in de zomer, eigenlijk net te fris was om buiten te zitten. Toeristen bleven geregeld bij de bloemenkraam staan, om foto’s te maken van de advertenties voor wietzaadjes die je er naast de tulpenbollen ook kon kopen!
de enige echte appeltaart
Amsterdam heeft vele kanten en er is zoveel te beleven, het is niet vast te leggen in 1 klein stukje foto’s en tekst. Vooral is het een stad om zelf te gaan beleven! Elke keer opnieuw.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.