Hoera 1 jaar! Lessons learned na 1 jaar bloggen

Hoe het begon
Het is maart en dat betekent dat het een jaar geleden is dat ik mijn blog lanceerde! Heel leuk vond ik het om vanaf januari vorig jaar achter de schermen mijn ideeën uit te werken, te werken aan de vormgeving van de website en om af en toe alvast een teaser online te zetten om iedereen nieuwsgierig te maken! En toen begon het met deze eerste blog waarin ik vertelde waarom ik met Cities ’n Stories was begonnen en was daarmee mijn blog officieel van start gegaan!

Nu, 1 jaar verder, ben ik een aantal dingen wijzer geworden. Mocht je bezig zijn met nadenken over of je ook een blog wilt starten dan helpt dit je misschien, maar misschien ook helemaal niet! Iedere blogger loopt weer tegen andere dingen aan. Wat vooral geldt is: hou je van schrijven, doe dat dan vooral en blijf dat ook vooral doen!

feestje

Webdesign is een vak apart
Voordat 2014 begon wist ik niet eens hoe HTML werkte, want ‘vroegah’ toen ik jong was, hadden we nog papier en kleurpotlood. Code, scripts, fonts? Ik moest er helemaal induiken en nog is dit een van mijn zwakke punten, simpelweg omdat ik liever blogs schrijf dan websites ontwerp. Toen ik eenmaal dat inzicht rijker was, maar toch ook een WordPress website wilde met allerlei toeters en bellen, heb ik dan ook een website designer ingehuurd. Indien je nog een WordPress allrouder zoekt, dit is zijn website!

Niet stoppen met iets wat je leuk vindt om te doen
Vanaf september werd het drukker op mijn werk. Daarbij ging ik nog een cursus volgen. En toen was er nog mijn blog en mijn ideeën over mijn blog en mijn wens om de website naar een hoger plan te tillen! En ondanks die ideeën heb ik er toen voor gekozen even te stoppen met mijn blog en heb ik ‘de sleutels’ aan de webdesigner gegeven. Ik had wel bedacht wat ik dan tijdens dat ik mijn blog op offline had staan ging doen! Lees dat in deze blog. Dat ging een tijdje goed. Een blogpauze is best fijn! Maar het begon al snel weer te kriebelen, ik werd onrustig van niet kunnen bloggen en besefte toen ik in januari weer kon starten het volgende: stop niet met bloggen! Het is mijn uitlaatklep, mijn creatieve energie.

Schoenmaker blijf bij je leest
Ik kijk wel eens naar ze met een schuin oog en denk dan ‘hoe zou het zijn om…een fashionblog te hebben met honderdduizenden bezoekers, of om fulltime culinair blogger te zijn die elke dag de mooiste gerechten deelt…?’ Tegelijk besef ik dat ik nooit over mode zal gaan bloggen of over de nieuwste food hype, simpelweg omdat het me niet voldoende interesseert om erover te gaan schrijven! Gelukkig zijn er blogs te over waar je wel hierover kunt lezen! Iedere blogger die al een aantal jaartjes meedraait, zal het je kunnen vertellen: bloggen houd je enkel vol als je schrijft over dat wat jij leuk vindt.

Toekomst
Cities ’n Stories is een blog waarop ik graag experimenteer. Hoe de Gallery zich verder zal gaan ontwikkelen en hoeveel ik in het Engels zal gaan bloggen, het zal de komende tijd allemaal meer duidelijk worden! Ten slotte ben ik de komende maanden op reis naar Gent, Rome en Barcelona en zal ik met jullie mijn verhalen over steden blijven delen. De lente komt eraan, het is maart, het regent momenteel nog gigantisch veel, maar snel zullen we weer heerlijk kunnen genieten van een terrasje en van lange zomeravonden. Hopelijk draag ik met Cities ’n Stories daarin bij met veel reisinspiratie, tips en met verhalen om gewoon lekker te kunnen lezen tijdens dat je ergens op vakantie bent. Veel leesplezier!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.