Stadslandbouw

Een leuke ontwikkeling in steden is dat er steeds meer functioneel gebruik gemaakt wordt van grond. En dan bedoel ik dit keer niet voor nieuwe bouwprojecten, of creatieve kunstwerken, maar voor voedselproductie: de stad ontpopt zich als een plek voor landbouw!

photo credit

Nu zijn er vele discussies gaande over deze ontwikkeling. In grote arme steden in ontwikkelingslanden verbouwen mensen al heel veel zelf en spelen ingewikkelde kwesties zodra iemand hier een commercieel project van wil gaan maken. Meestal wordt hele kleine zelfstandige landbouw dan veranderd in megaprojecten en daar zit niemand op te wachten. Toch zal de noodzaak voor Stadslandbouw denk ik steeds meer komen, want de wereldbevolking blijft groeien.

photo credit

In Nederland is een leuk voorbeeld de Dakakker in Rotterdam. Je kunt hier meer over lezen op deze website: Dakakkers.nl. Midden in de stad op 1000 m2 grond worden er diverse gewassen verbouwd. Ook leuk is om er zelf een kijkje te gaan nemen! Dit kan komend weekend, op 21 juni, tijdens de Dag van de Architectuur!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.