Terrasjes-tijd!

Oude Haven, Rotterdam

Het gaat zeer waarschijnlijk eind deze week heel mooi weer worden! De zomer komt nu echt dichterbij. Daarom hierbij een Cities ‘n Stories terrasjes blog! Er bestaan vele lijstjes, van de top-10 beste terrassen, de 100 beste terrassen van Nederland tot aan bijvoorbeeld de 10 mooiste terrasjes van Amsterdam. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik deel hier daarom geen lijst, maar twee van mijn favorieten!

Hotel NY, Rotterdam

In Rotterdam kan je op een warme dag kiezen om af te koelen op een terrasje ergens in het centrum, maar ik vind het vooral heerlijk om op een terras neer te ploffen aan de Maas! Op een aantal punten langs de rivier zijn terrasjes te vinden, vooral bij de Erasmusbrug in de buurt. Ook bij de Oude Haven zijn vele leuke terrasjes. Het geeft je het gevoel even weg te zijn uit de drukte van de stad en je hebt er mooi uitzicht over het water!

Onze-Lieve-Vrouweplein Maastricht

Zodra je Maastricht bezoekt en een wijntje wilt drinken op het Vrijthof…kijk dan net even verder en loop door naar het Onze-Lieve-Vrouweplein! Dit mooie plein, in de zomer één groot terras, ligt knus onder de Onze Lieve Vrouw basiliek. De sfeer, zoals overal in deze stad tijdens zomeravonden, is er magisch!

sfeervolle verlichting

Ten slotte geldt voor elk terras, waar ook en hoe prachtig ook, dat het meer uitmaakt voor een geslaagde avond met wie je er zit, dan waar je zit. Maar toch, als het terrasje zelf dan ook nog eens aan een mooi plein ligt, of aan het water, maakt dat het natuurlijk net even af. Ik zeg: proost!

Proost!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.