Inspired by…Urban Jungle Bloggers.


Groen in de stad

Ook al bestaan steden voor een groot deel uit beton, of iets mooier verwoord, uit prachtige creaties door een diversiteit aan architecten, juist de natuur daaromheen maakt het stadsbeeld af! Zonder bomen, planten, grassen en parken in de stad, zou een stad er maar saai bij liggen. Daarbij zou het ook nog eens ons leven heel ongezond maken!
stad parkInspired by…

De rol van natuur in stad inspireert mij. Ik heb er al regelmatig blogs over geschreven! Zo deelde ik deze blog over stadsmoestuintjes en deze blog over dakakkers en moderne stadsparken. In deze blog schreef ik een kort verhaal over een man wat zich afspeelt in een stad zonder groen; een schrikbeeld als je het mij vraagt! (ik denk trouwens dat dat voor iedereen wel geldt). Heel inspirerend vond ik het om te luisteren naar Amanda Burden, die tijdens de jaren dat zij Chief City Planner van New York was, zich hard maakte om ervoor te zorgen dat het park High Line in New York werd aangelegd. In deze blog kan je de TEDx video bekijken!
bomen stad NYCUrban Jungle Bloggers

Wat ik recent tegenkwam was een platform van een community die zich de Urban Jungle Bloggers noemen. Zij trokken mijn aandacht, omdat zij zich bezig houden met het brengen meer groen in de stad, vooral in onze eigen woonhuizen! Urban Jungle Bloggers is opgericht door Igor Josifovic van de Happy interior blog en Judith de Graaff van JOELIX.com en zij gebruiken het platform om hun liefde voor planten te delen met anderen. Eind vorig jaar hebben zij hun eerste boek gepubliceerd: Urban Jungle (en het boek is tegelijk in het Duits uitgebracht onder de naam “Wohnen in Grün”). In het boek delen zij inspirerende verhalen over woningen in Europa met doe-het-zelf tips en styling ideeën.
planten home decorationEn nu zelf

Hoe groen is jouw huis? Zou je er iets aan willen veranderen? Of houdt je een blog bij over bijvoorbeeld het stylen van interieurs en zou je graag ook lid willen worden van de Urban Jungle bloggers? Dat kan! Via deze link op hun website kan je lezen hoe. Ook zijn op de website van Urban Jungle Bloggers veel links te vinden naar inspirerende blogs over hoe je je huis groener kunt maken.
planten thuis

Wil je deze informatie op Pinterest bewaren? Leuk! Je kunt er deze afbeelding voor gebruiken:
urban jungle bloggers

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.