Wandelen in Utrecht.

Afgelopen weekend heb ik een bijzondere route door Utrecht gelopen. De route stond in het teken van je creativiteit een boost geven en was georganiseerd in samenwerking met Broedgebied. Door middel van een aantal opdrachten in de binnenstad, kon je input verzamelen voor een creatief eindproduct. Een leuke ervaring!
opkijken naar de Domkerk
De leukste opdracht vond ik het maken van een aantal detailfoto’s. Bijzonder was het, en heel simpel ook eigenlijk, om eens te ervaren wat je ziet als je wat langer ergens naar kijkt, en wat je hoort als je de tijd neemt om te luisteren. Ik heb hele stukken geschiedenis van de stad gezien waar ik al jaren aan voorbij loop! Wist je bijvoorbeeld dat de Geertekerk in de 13e eeuw nog buiten de stadsmuur stond, toen in zijn geheel is afgebroken om vervolgens binnen te muren weer opgebouwd te worden? Dan kijk je toch weer heel anders naar een gebouw en kan je je verbazen over wat er zoal is gebeurd in een stad.

Genieten aan de gracht
Hieronder zie je mijn eindproduct van deze dag. Het is een samenvatting in een fotocollage van een aantal details, van het statement ‘vrijheid voor iedereen’ dat in de straat gebeiteld stond, en het genieten van de stad en van het mooie weer die dag (zoals de kat ook deed). De foto linksonder verbeeld dat wat je zelf aan een stad toevoegt: een beetje glitter of kleur! Ook al was het origineel, zie bovenste foto van deze blog, al mooi om te zien! Zo voegt elke dag en elke persoon weer een stukje toe aan de geschiedenis van een stad. Van deze dag heb ik in ieder geval genoten!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.